Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2007

Google calendar free SMS

Δεν ξέρω αν μόλις ανακάλυψα κάτι που πολλοί από σας ξέρουν εδώ και μήνες, αλλά:

To Google Calendar έχει δωρεάν ειδοποιήσεις με SMS !



Πώς γίνεται αυτό όμως? Έχουμε και λέμε:
1. Απαραίτητη προυπόθεση να έχεις ένα google account(με λίγα λόγια να έχεις ένα gmail λογαριασμό - όλοι έχουν από ένα).
2. Εγγράφεσαι στην υπηρεσία του Google Calendar (έχω την εντύπωση πως γίνεται αυτόματα με το που αποκτήσεις ένα λογαριασμό στο gmail ,δεν θυμάμαι πάει καιρός - σε κάθε περίπτωση βρίσκεται πάνω αριστερά στη σελίδα του gmail).
3. Δημιουργάς ένα event (είτε manually πατώντας το κουμπί "Create event"είτε απλώς "μαρκάρωντας" τις ώρες που επιθυμείς στο ημερολόγιο) ή επιλέγεις ένα υπάρχων.
4. Πηγαίνεις στα options του event και επιλέγεις ως reminder*
*
SMS από τις τρεις επιλογές (oι άλλες δυο είναι email και pop-up) και πόση ώρα (ή μέρες) πριν το event σου θα θέλατε να έλθει το μήνυμα υπενθύμισης.
5. Αυτό είναι τελείωσες!


Σημειωτέον ότι δουλεύει με όλες τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας (ναι ακόμη και με Q ).

Για μένα η υπηρεσία αυτή είναι πρωτοποριακή. Μέχρι τώρα δεν μπορούσες να πεις ότι το Google Calendar ήταν κάτι το πολύ χρήσιμο καθώς την ίδια δουλειά την έκανες και στο ημερολόγιο του κινητού σου. Εκτός του τζάμπα sms όμως έχεις και μερικές άλλες δυνατότητες όπως πχ να κάνεις share το ημερολόγιο σου σε συγκεγκριμένα άτομα (ιδανικό πχ για μια ομάδα εργασίας- δουλεύει ακόμη και αν κάποιοι απ'αυτούς δεν έχουν ενεργοποιημένο το google calendar) ή σε όλη την κοινότητα (ιδανικό πχ για τους διοργανωτές ενός συνεδρίου που θέλουν το συνέδριο τους να εμφανίζεται στα
search results του Google Calendar). Επίσης μπορείς να εισάγεις ένα event γράφωντας σε απλή γλώσσα όπως δηλαδή:Dinner with Michael 7pm tomorrow(το παράδειγμα που χρησιμποποιεί το google calendar) ή exam on computer networks at 17th Octomber και το event δημιουργείται αυτόματα!Kαι φυσικά-φυσικά όπως και το google maps μπορείς να το ενσωματώσεις (embed σε απλά ελληνικά) στην ιστιοσελίδα σου με τρόπο πολύ απλό (το πώς ίσως σε άλλο post) ενώ συνεργάζεται με το iGoogle(μπορείς δηλαδή να το προσθέσεις στην αρχική σελίδα του Google μαζί με άλλα πολλά καλούδια). Αυτό θα πει Google φίλε μου: Never settle for the best!

**Η επιλογή SMS στο reminder θα εμφανιστεί αφού πρώτα κάνετε μια απλή ρύθμιση. Επιλέγετε Settings από πάνω δεξιά (ή manage calendars από το κουτί Μy calendars κάτω αριστερά) και ακολ
ούθως από τη σελίδα που σε βγάζει επιλέγεις το tab: mobile setup. Εκεί καταχωρείς την χώρα που βρίσκεσαι,τον αριθμό σου και πατάς το πλήκτρο Send Verification Code. Σε μερικά δευτερόλεπτα σου 'ρχετε ένας κωδικός σε sms το οποίον και βάζεις στο κουτί verification code και πατάς finish setup.


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να είσαι καλά ρε φίλε με τις μοναδικές ανακαλύψεις σου!!
Άντε από 'δω ρε σούργελο που ακόμα λίγο θα μας πεις ότι ανακάλυψες και την Αμερική!!!

Ανώνυμος είπε...

Min akous file!!! Se zilevoun! Pistevw oti esi pantws anakalipses tin Ameriki... Malakies lene gia ton Kolomvo!

Ανώνυμος είπε...

Ok ta sxolia aparadekta den to sizitame.Einai sigoura free ta sms giati pira stin vodafone kai den exoun idea.