Πέμπτη 28 Ιουνίου 2007

Silence of the lambs

...ή "Η σιωπή των αμνών" στα ελληνικά. Όπως κι αν έχει πρόκειται περί Τ-Α-Ι-Ν-Ι-Α-Ρ-Α-Σ. Ένα από τα καλύτερα ψυχολογικά θρίλερ, ίσως το καλύτερο.
Σκεφτείται ότι πρόκειται για ταινία του 1991 (πάντα είμαι διστακτικός για παλιές ταινίες) κι όμως σου μεταφέρει ένταση που δύσκολα θα βρεις σε ταινίες των ημερών μας, χωρίς μάλιστα να καταφεύγει σε φρικιαστικές σκηνές (ΟΚ έχει κανά δυο αλλά είναι απαραίτητες για το σενάριο). Κατακρίνω τον εαυτό μου που δεν το έχει δει νωρίτερα (μόλις πριν 2 εβδομάδες) και το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όσους δεν το έχουν δει. Δεστε το για να καταλάβετε πως ένας ηθοποιός (Anthony Hopkins) κατορθώνει να πάρει Οσκαρ με μόλις 17 (περίπου) λεπτά συμμετοχής...

ΥΓ. Αν το δείτε τότε μπορεί να σας ενδιαφέρουν και οι υπόλοιπες ταινίες που ασχολούνται με Hannibal Lecter (Hannibal(2001) , RedDragon(2002) ), δυστυχώς όμως είναι (πολύ) κατώτερες της "σιωπής"(το Manhunter δεν το έχω δει ακόμη). Ας ελπίσουμε το επερχόμενο Hannibal rising να έχει κάτι απ'την μαγεία του πρώτου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

file louka synexise thn kalh prospa8ia kai mia mera kai sy 8a gineis enaw kalos sinefil!akoloy8a tis symboylews moy kai den 8a xaseis!!