Δευτέρα 18 Ιουνίου 2007

Μπάτσοι, γουρούνια, ...παλιοχαρακτήρες

Όλοι σας θα είδατε το video που παίζει τις τελευταίες ημέρες στα κανάλια με τους αστυνομικούς που εξωθούν 2 νεαρούς να αλληλοκτυπιούνται. Πολλά γράφτηκαν για αυτό και σίγουρά πολλά πρέπει και να γίνουν. Εγώ απλώς έχω ένα δυο πραγματάκια να προσθέσω:

1. Ελλάδα:μια φιλόξενη χώρα!(κάπως έτσι δεν διαφημίζεται η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός?). Σίγουρα φιλόξενη δεν λέω, όταν πρόκειται όμως για ξανθό Σκανδιναβό τουρίστα με παχυλό πορτοφόλι έτοιμο να ξεπαραδιαστεί. Όταν πρόκειται για μελαμψό μετανάστη όμως κάθε άλλο. Εκεί ο ξένος είναι ο εχθρός και πρέπει τα όργανα της τάξης να εξαντλησουν την εφευριτικότητα τους για να να τους αποδείξουν ότι είναι ανεπιθύμητος. ΟΚ ΟΚ οι δυο νεαροί παρανόμησαν και δεν μπορώ να τους συγκρίνω με ένα νομοταγή τουρίστα. Να πιστέψω όμως ότι τα ίδια τραβά και ο Άγγλος μεθυσμένος τουρίστας στο Φαληράκι της Ρόδου που συνελήφθη επειδή επιδίδετω σε βανδαλισμούς? Όχι, γιατί εκεί είναι ευρωπαίος (δηλαδή άνθρωπος κι όχι ζώο). Όχι, γιατί σίγουρα θα απευθυνθεί σε αρμόδια όργανα/θα κάνει καταγγελίες και ΘΑ γίνει πιστευτός. Η αντίστοιχη καταγγελία ενός μετανάστη για κακοποίηση πολύ πιθανό να οδηγήσει στην απέλαση του.

2. Χωρίς video δεν πας πουθενά! Το απέδειξε το περιστατικό στη Θεσσαλονίκη με την ζαρντινιέρα, αποδεικνύεται ακόμη μια φορά. Υπάρχουν δυστυχώς στην αστυνομία μηχανισμοί που μπορούν και καλύπτουν/υποβαθμίζουν/κουκουλώνουν κατταγελίες για τέτοια περιστατικά και μόνο με αδιάψευστο μάρτυρα την εικόνα μπορείς να αποδείξεις κάτι. Αλλοιώς είσαι χαμένος από χέρι.

3. Ευτυχώς που υπάρχει και το youtube! Το συγκεγκριμένο video λέει κυκλοφορούσε μεταξύ αστυνομικών εδώ και κάτι μήνες. Σίγουρα δηλαδή αυτός που το ανέβασε στο youtube θα είναι αστυνομικός. Εικάζω αστυνομικός που δεν του άρεσε αυτή η ιστορία αλλά δεν είχε και τα κότσια να κάνει επώνυμη καταγγελία κι έτσι το ανέβασε στο youtube ανώνυμα με στόχο να μαθευτεί για να αναζητηθούν ευθύνες. Μπορεί το youtube να κατηγορείται για χίλια δυο αλλά σ'αυτή την περίπτωση οφείλουμε να πούμε πως αν δεν υπήρχε, το περιστατικό ίσως να μαθαινόταν και ποτέ.

1 σχόλιο:

Christos Hadjivasiliou είπε...

Δυστυχώς η Ελλάδα έδειξε τον τριτοκοσμικό της χαρακτήρα. Με μεγάλη λύπη βλέπω ότι κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη του, κυρίως ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης. Το ζήτημα που προκύπτει από της ενέργειες της αστυνομίας είναι πολύ σοβαρό και πρέπει να προβληματίσει όλους τους θεατές τον απάνθρωπών της πράξεων.