Πέμπτη 30 Αυγούστου 2007

Απορίες ενός ηλίθιου πολίτη

1. Γιατί ενώ οι φωτιές ακόμη έκαιγαν(ουσιαστικά ακόμα και τώρα που μιλάμε καίνε - απλώς είναι σε ύφεση) όλοι έτρεξαν να εκμεταλλευτούν (μικρό)πολιτικά την καταστροφή?
2. Άμα συγκαλείτω η σύσκεψη όλων των πολιτικών αρχηγών (όπως ζήτησε ο κος Παπανδρέου) τι θα άλλαζε?
3. Γιατί την κυβέρνηση την νοιάζει πως θα φτιάξει την επικοινωνιακή πολιτική της και όχι πως θα αντιμετωπίσει την καταστροφή?
4. Γιατί η Ελλάδα γίνεται πρώτο θέμα στις διεθνείς ειδήσεις πάντα για κάτι τέτοιους λόγους (φωτιές, καταστροφές, σεισμοί, αιματηρές διαδηλώσεις, σκάνδαλα) ?
5. Γιατί μου φαίνονται πολύ (μα πάρα πολύ) λίγα τα 500.000 ή τα 50.000 ευρώ που έδωσε η εκκλησία της Ελλάδος και Κύπρου αντίσοτιχα?(σαν να δίνω εγώ 5 λεπτά ένα πράμα)
6. Γιατί ενώ όλοι συμφώνησαν να μην εκμεταλλευτούν πολιτικά τη καταστροφή - η πρώτη τους κουβέντα/δήλωση ήταν: "αυτή η κυβέρνηση δεν κάνει"/"αποδυναμώστε τα δυο κόμματα"?
7. Πως γίνεται κάποιος να δηλώνει ως επάγγελμα : πολιτικός?
8. Γιατί ο κος Καραμανλής δήλωσε:" ...νιώθω βαθιά θλίψη..., ...νιώθω την λύπη... , ...νιώθω μπλα μπλα μπλα ..." δεν είπε και ένα: "...νιώθω την ανάγκη να απολογηθώ σε όλους όσους επλήγησαν...""?
9. Γιατί έγινε η μεγαλύτερη καταστροφή στη χώρα μετά τον 2ο παγκ. πόλεμο και στο τέλος δεν θα φταίξει κανείς?
10. Πότε θα ακούσω σ'αυτή την χώρα την φράση: "παραιτούμαι για λόγους ευθυξίας"?
11. Από που κι ως που οι πρώτοι ύποπτοι για τις φωτιές είναι τα παιδιά των εξαρχείων? ( πληροφοριακά το συνθηματάκι είναι: "πόλη που καίγεται , λουλούδι που ανθίζει" κι όχι "λουλούδι που καίγεται, πόλη που ανθίζει")
12. Σε τι ακριβώς ωφέλησαν οι επισκέψεις όλων των πολιτικών αρχηγών στα μέτωπα των πυρκαγιών? (στο να δεσμεύει ο καθένας τους από καμιά 20-30 ανθρώπους που κανονικά θα έπρεπε να κάνουν την δουλειά τους ίσως...)

Δεν υπάρχουν σχόλια: