Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2008

Migrating from Yahoo mail to Gmail

Πάει πολύς καιρός τώρα που χρησιμοποιώ και τις δυο εφαρμογές : τόσο το yahoo mail όσο και το Gmail έχοντας δυο διαφορετικούς λογαριασμούς ( anastluc[παπάκι]yahoo.gr και anastluc[παπάκι]gmail.com ). Όμως με το καιρό η παράλληλη χρήση δυο λογαριασμών αποδεικνύεται μη λειτουργική και χρονοβόρα. Το να καταργήσω το ένα λογαριασμό από τους δυο δεν είναι λύση οπόταν αποφάσισα να μεταφέρω όλα τα μηνύματα μου και επαφές από το yahoo στο gmail και από τούδε και στο εξής να χρησιμοποιώ μόνο Gmail. Γιατί έτσι κι όχι αντίστροφα ίσως σε ένα άλλο ποστ που θα αναφέρω γιατί προτίμησα το Gmail έναντι του Yahoo. Το θέμα είναι πως να μεταφέρεις αυτούσια τα υπάρχοντα μηνύματα του ενός λογαριασμού στον άλλο. Η πιο προφανής λύση είναι να τα προωθήσεις όλα στον άλλο λογαριασμό, αυτό όμως θα έχει ως αποτέλεσμα να λάβεις ένα εξωπραγματικό αριθμό από καινούργια mail στον λογαριασμό σου με αποστολέα εσένα και ημερομηνία αποστολής την σημερινή. Ψάχνωντας λίγο στο internet βρήκα αυτή την σελίδα η οποία περιγράφει μια μέθοδο (στα όρια της χακεριάς) για το πως να το κάνεις. Αφού πάλεψα για καμιά ώρα προσπαθώντας να ακολουθήσω τις οδηγίες χωρίς επιτυχία σκέφτηκα ότι ίσως υπάρχει πιο εύκολη λύση. Ε ναι λοιπόν το Gmail πέρα των λοιπών θαυματουργών λειτουργιών του σκέφτηκε για τον χρήστη πριν τον χρήστη. Δείτε λοιπόν πόσο απλά μπορείτε να μετακομίσετε σε Gmail.

Βήμα 1: Μεταφέρουμε από το yahoo όλα τα mail που θέλουμε να μεταφερθούν στο φάκελο Εισέρχομενα/Inbox.
Βήμα 2: Στα settings του Gmail επιλέγουμε το tab Accounts και στο κομμάτι που κομμάτι που λέει Get mail from other accounts επιλέγουμε Add another mail account και μας παραπέμπει στον ακόλουθο wizard:

Εισαγάγουμε την διεύθυνση του yahoo λογαριασμού, επιλέγουμε next και ναι...





το Gmail αναγνωρίζει μόνο του τον POP server ,port και τα λοιπά του domain του λογαριασμού που του δώσαμε ζητώντας μόνο το password για πρόσβαση σ'αυτό. Αφού το συμπληρώσουμε κι αυτό επιλέγουμε add account




Στην επόμενη εικόνα προσωπικά επέλεξα να μην μπορώ να στείλω email από τον yahoo λογαριασμό και πάτησα στο Finish. Αν επιλέξετε την πρώτη επιλογή ακολουθούν 2 επιπλέον στάδια που ζητούν κάποιο verification (επιπλέον του κωδικού) ότι πράγματι σας ανήκει η διεύθυνση.



Βήμα 3:
Τα μηνύματα σας έχουν εισαχθεί στο Gmail account σας με αποστολέα τον πραγματικό αποστολέα κι όχι το δικό σας xxx@yahoo.com και έχουν ταξινομηθεί σύμφωνα με την ημερομηνία της αποστολής μαζί με τα υπάρχοντα!
Το Gmail σας δίνει την δυνατότητα να προσθέσεται με τον ίδιο τρόπο άλλες 4 διευθύνσεις. Προσωπικά έχω ήδη προσθέσει τους δυο ntua λογαριασμούς mail.ntua.gr και central.ntua.gr χωρίς κανένα πρόβλημα.

Βήμα 4:
Από το yahoo επιλέξτε settings -> contacts και κάντε export τις επαφές σας σε .csv αρχείο το οποίο σώστε κάπου στο δίσκο σας. Ακολούθως από το Gmail επιλέξτε contacts->import, αναζητήστε το προηγούμενο αρχείο και επιλέξτε το. Αυτό ήταν: οι επαφές σας έχουν μεταφερθεί στο Gmail.

2 σχόλια:

Stefanos είπε...

Ναι, πολύ καλά όλα αυτά αλλά με τα ίδια ακριβώς βήματα μπορείς να παίρνεις όλα σου τα μέηλ στο Outlook και να έχεις επίσης calendar, tasks & contacts, που με ένα απλό αντάπτορα bluetooth περνάνε στο κινητό σου. Γιατί όταν (στο μέλλον) χρειαστεί να περάσεις όλα τα εν λόγω μέηλ στο κινητό σου, δε νομίζω η Gmail να σου δίνει αυτή τη δυνατότητα με ένα κλικ.

Lucas είπε...

Είσαι πολύ σωστός Στέφανε. Προς το παρόν ωστόσο δεν έχω τόσο σημαντικά και επείγουσα μέηλ που να πρέπει να τα διαχειριστώ από το κινητό οπόταν η λύση web mail που να μπορώ να το ελέγξω από οποιοδήποτε μηχάνημα είναι για μένα (προς το παρόν) ιδανική.