Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2007

Google calendar free SMS

Δεν ξέρω αν μόλις ανακάλυψα κάτι που πολλοί από σας ξέρουν εδώ και μήνες, αλλά:

To Google Calendar έχει δωρεάν ειδοποιήσεις με SMS !



Πώς γίνεται αυτό όμως? Έχουμε και λέμε:
1. Απαραίτητη προυπόθεση να έχεις ένα google account(με λίγα λόγια να έχεις ένα gmail λογαριασμό - όλοι έχουν από ένα).
2. Εγγράφεσαι στην υπηρεσία του Google Calendar (έχω την εντύπωση πως γίνεται αυτόματα με το που αποκτήσεις ένα λογαριασμό στο gmail ,δεν θυμάμαι πάει καιρός - σε κάθε περίπτωση βρίσκεται πάνω αριστερά στη σελίδα του gmail).
3. Δημιουργάς ένα event (είτε manually πατώντας το κουμπί "Create event"είτε απλώς "μαρκάρωντας" τις ώρες που επιθυμείς στο ημερολόγιο) ή επιλέγεις ένα υπάρχων.
4. Πηγαίνεις στα options του event και επιλέγεις ως reminder*
*
SMS από τις τρεις επιλογές (oι άλλες δυο είναι email και pop-up) και πόση ώρα (ή μέρες) πριν το event σου θα θέλατε να έλθει το μήνυμα υπενθύμισης.
5. Αυτό είναι τελείωσες!


Σημειωτέον ότι δουλεύει με όλες τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας (ναι ακόμη και με Q ).

Για μένα η υπηρεσία αυτή είναι πρωτοποριακή. Μέχρι τώρα δεν μπορούσες να πεις ότι το Google Calendar ήταν κάτι το πολύ χρήσιμο καθώς την ίδια δουλειά την έκανες και στο ημερολόγιο του κινητού σου. Εκτός του τζάμπα sms όμως έχεις και μερικές άλλες δυνατότητες όπως πχ να κάνεις share το ημερολόγιο σου σε συγκεγκριμένα άτομα (ιδανικό πχ για μια ομάδα εργασίας- δουλεύει ακόμη και αν κάποιοι απ'αυτούς δεν έχουν ενεργοποιημένο το google calendar) ή σε όλη την κοινότητα (ιδανικό πχ για τους διοργανωτές ενός συνεδρίου που θέλουν το συνέδριο τους να εμφανίζεται στα
search results του Google Calendar). Επίσης μπορείς να εισάγεις ένα event γράφωντας σε απλή γλώσσα όπως δηλαδή:Dinner with Michael 7pm tomorrow(το παράδειγμα που χρησιμποποιεί το google calendar) ή exam on computer networks at 17th Octomber και το event δημιουργείται αυτόματα!Kαι φυσικά-φυσικά όπως και το google maps μπορείς να το ενσωματώσεις (embed σε απλά ελληνικά) στην ιστιοσελίδα σου με τρόπο πολύ απλό (το πώς ίσως σε άλλο post) ενώ συνεργάζεται με το iGoogle(μπορείς δηλαδή να το προσθέσεις στην αρχική σελίδα του Google μαζί με άλλα πολλά καλούδια). Αυτό θα πει Google φίλε μου: Never settle for the best!

**Η επιλογή SMS στο reminder θα εμφανιστεί αφού πρώτα κάνετε μια απλή ρύθμιση. Επιλέγετε Settings από πάνω δεξιά (ή manage calendars από το κουτί Μy calendars κάτω αριστερά) και ακολ
ούθως από τη σελίδα που σε βγάζει επιλέγεις το tab: mobile setup. Εκεί καταχωρείς την χώρα που βρίσκεσαι,τον αριθμό σου και πατάς το πλήκτρο Send Verification Code. Σε μερικά δευτερόλεπτα σου 'ρχετε ένας κωδικός σε sms το οποίον και βάζεις στο κουτί verification code και πατάς finish setup.


Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2007

Τέλος από την Chelsea o Μουρίνιο!

Ναι είναι αλήθεια! (δες εδώ)

Ο πιο πετυχημένος (σηκώνει συζήτηση αυτό πάντως ο πιο πολυσυζητημένος) προπονητής των τελευταίων ετών έλυσε κοινή συναινέση το συμβόλαιο του με την Chelsea.

Δεν μου πέφτει και κανένας λόγος (σιγά μην μου επέφτε) αλλά σαν ένας απλός φίλαθλος δεν μπορώ παρά να απευθύνω μια εύλογη ερώτηση στον νεόπλουτο ιδιοκτήτη της Τσέλσι.

Η ερώτηση μου προς τον κο Αμπράμοβιτς είναι:
-Πού θα βρεις καλύτερο κε Αμπράμοβιτς να σου διαχειριστεί τα (βρώμικα) εκατομυριάκια σου?
Πού θα βρείς κάποιο σαν κι αυτόν να σηκώνει αυτός όλη την πίεση (και όχι οι παίκτες) και κυρίως ποιός έχει το ειδικό βάρος να χαλινεύσει τις βεντέτες των δεκάδων εκατομμυρίων?
Και με τον Ρανιέρι είχες ξοδέψει του κόσμου τα εκατομμύρια αλλά το μόνο που κατάφερες ήταν να έλθεις δεύτερος και καταιδρωμένος στο πρωτάθλημα. Φαίνεται ότι το πάθημα δεν σου έγινε πάθημα και ξεχνάς πολύ εύκολα ότι στο ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο τα λεφτά. Χρειάζονται και οι σωστοί ανθρώποι κι εσύ μόλις απόλυσες τον καλύτερο.
Εκτός κι αν έχεις έτοιμη λύση τίποτα Μαρτσέλο Λίπι (μόνο αυτός από τους ελεύθερους πάει να συγκριθεί με τον "special one" αλλά δύσκολο κατε με να έρθει αυτός) έχεις κάνει ένα τεράστιο και πολύ βιαστικό λάθος. Αν όπως δηλώνεις θες την Chelsea να μεσουρανήσει σε Αγγλία και Ευρώπη μην ξεχνάς ότι: η Ρώμη δεν κτίστηκε σε μια μέρα...

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2007

Ελλάδα - Ισπανία

Πάει κι αυτό χάσαμε...

Όλο το παιχνίδι κατ'εμέ κρίθηκε σε 3 φάσεις:
1. Στην τεχνική ποινή του Τσαρτσαρή (κακώς δεν λέω αλλά τον έφεραν στο αμήν).

2. Σε ένα ελεύθερο άστοχο τρίποντο του Παπαλουκά αμέσως μετά την τεχνική ποινή κι ενώ προηγούμασταν με 2 (εκεί θα πήγαινε +5 και οι Ισπανοί θα πανικοβάλλονταν).
3. Στο λάθος του Παπαλουκά στην τελευταία διείσδυση (αν και εδώ που τα λέμε 11 δεύτερα δεν θα άλλαζαν πολλά).
Κατά τα άλλα ο Γιαννάκης έκανε καλό κοουτσάρισμα αν και προσωπικά θα προτιμούσα πιο πολύ Ζήση τα τελευταία λεπτά ενώ όλοι οι παίκτες ήταν συγκλονιστικοί (ειδικά ο Σπανούλης).

Η Ελληνική ομάδα παρατάχθηκε με τσαμπουκά, αγωνιστικότητα, πάθος και προπαντώς καθαρό μυαλό και στην επίθεση (κάτι που της έλειπε σε όλο το τουρνουά) απέναντι σε μια υπεροπτική , αλαζονική ομάδα που ενώ είχε καθαρά την εύνοια της διαιτησίας συνεχίζε να διαμαρτύρεται προκλητικά και γενικά να βγάζει μια αλαζονία που όμοια δεν έχω ξαναδεί από καμία άλλη Εθνική. Μια συμπεριφορά που με κάνει να πιστεύω πως σίγουρα ακόμη κι αν δεν ήμουν Έλληνας και έβλεπα το παιχνίδι ως ουδέτερος θα ήμουν το ίδιο φανατικά εναντίον τους και θα παρακαλούσα πάλι να νικούσαμε εμείς και να πήγαινε κάποιος Έλληνας και να έφερνε το δάκτυλο στα χείλη μπροστά (δείχνοντας του να σιωπήσει) από τον Καλδερόν ειδικά (τι καλόπαιδο αυτός).

Για να πώ και την αμαρτία μου και άύριο θα είμαι είτε με Ρωσία είτε Λιθουανία. Και περιμένω πως πως να τους ξαναβρούμε ξανά στο Πεκίνο. Αυτή την φορά όμως χωρίς απουσίες εμείς και με 50 - 50 διαιτησία.

ΥΓ. Πολύ αντι-Ισπανία τελικά το ποστ.

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2007

Άκυρα πραγματάκια...

Οι ταινίες που είναι: "κατάλληλες για ανηλίκους άνω των 15" σημαίνει ότι μπορούν να τις δουν μόνο αυτοί που είναι από 15 ως 18 χρονών? Εγώ που είμαι 24 απαγορεύεται?
Α.. και τα τσιγάρα που λένε πάνω στο πακέτο : "... το κάπνισμα αποφράσσει τις αρτηρίες..." μήπως (λέω μήπως) καταργούν όλες τις επιστημονικές έρευνες πως το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία?