Πέμπτη 30 Αυγούστου 2007

Απορίες ενός ηλίθιου πολίτη

1. Γιατί ενώ οι φωτιές ακόμη έκαιγαν(ουσιαστικά ακόμα και τώρα που μιλάμε καίνε - απλώς είναι σε ύφεση) όλοι έτρεξαν να εκμεταλλευτούν (μικρό)πολιτικά την καταστροφή?
2. Άμα συγκαλείτω η σύσκεψη όλων των πολιτικών αρχηγών (όπως ζήτησε ο κος Παπανδρέου) τι θα άλλαζε?
3. Γιατί την κυβέρνηση την νοιάζει πως θα φτιάξει την επικοινωνιακή πολιτική της και όχι πως θα αντιμετωπίσει την καταστροφή?
4. Γιατί η Ελλάδα γίνεται πρώτο θέμα στις διεθνείς ειδήσεις πάντα για κάτι τέτοιους λόγους (φωτιές, καταστροφές, σεισμοί, αιματηρές διαδηλώσεις, σκάνδαλα) ?
5. Γιατί μου φαίνονται πολύ (μα πάρα πολύ) λίγα τα 500.000 ή τα 50.000 ευρώ που έδωσε η εκκλησία της Ελλάδος και Κύπρου αντίσοτιχα?(σαν να δίνω εγώ 5 λεπτά ένα πράμα)
6. Γιατί ενώ όλοι συμφώνησαν να μην εκμεταλλευτούν πολιτικά τη καταστροφή - η πρώτη τους κουβέντα/δήλωση ήταν: "αυτή η κυβέρνηση δεν κάνει"/"αποδυναμώστε τα δυο κόμματα"?
7. Πως γίνεται κάποιος να δηλώνει ως επάγγελμα : πολιτικός?
8. Γιατί ο κος Καραμανλής δήλωσε:" ...νιώθω βαθιά θλίψη..., ...νιώθω την λύπη... , ...νιώθω μπλα μπλα μπλα ..." δεν είπε και ένα: "...νιώθω την ανάγκη να απολογηθώ σε όλους όσους επλήγησαν...""?
9. Γιατί έγινε η μεγαλύτερη καταστροφή στη χώρα μετά τον 2ο παγκ. πόλεμο και στο τέλος δεν θα φταίξει κανείς?
10. Πότε θα ακούσω σ'αυτή την χώρα την φράση: "παραιτούμαι για λόγους ευθυξίας"?
11. Από που κι ως που οι πρώτοι ύποπτοι για τις φωτιές είναι τα παιδιά των εξαρχείων? ( πληροφοριακά το συνθηματάκι είναι: "πόλη που καίγεται , λουλούδι που ανθίζει" κι όχι "λουλούδι που καίγεται, πόλη που ανθίζει")
12. Σε τι ακριβώς ωφέλησαν οι επισκέψεις όλων των πολιτικών αρχηγών στα μέτωπα των πυρκαγιών? (στο να δεσμεύει ο καθένας τους από καμιά 20-30 ανθρώπους που κανονικά θα έπρεπε να κάνουν την δουλειά τους ίσως...)

Σάββατο 25 Αυγούστου 2007

Μπράβο στο ΣΚΑΙ

Σε μια πρωτοποριακή, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως, προχώρησε το τηλεοπτικό κανάλι ΣΚΑΙ. Σε επερχόμενο debate που θα διεξάγει ο σταθμός θα δώσει την ευκαιρία σε απλούς πολίτες να απευθύνουν ερωτήσεις σε πολιτικούς μέσω video που θα ανεβάσουν αυτοί στο youtube.
H ανακοίνωση του σταθμού.
Η σχετική σελίδα στο youtube
Κάτι αντίστοιχο έγινε στην Αμερική πριν ένα μήνα στο debate του CNN για τις εκλογές υποψηφίου των δημοκρατικών. Πολύ χαίρομαι που (στο συγκεγκριμένο) η Ελλάδα βρίσκεται μόλις ένα μήνα από τον κόσμο.
Πάντως το ΣΚΑΙ φαίνεται να επενδύει σοβαρά σε νέες τεχνολογίες και σοβαροφάνεια.Ήδη το κανάλι χρησιμοποιεί τις τεχνολογίες του Google Earth, είναι το μόνο που εκπέμπει σε 16:9, έχει απίστευτες εκπομπές - ντοκιμαντέρ , προβάλλει μεταγλωτισμένες τις διεθνείς ειδήσεις του BBC , ενώ οι ειδήσεις του είναι ειδήσεις κι όχι ο καυγάς 2 (ή 3 ή 4 ή 5 ή 6 κοκ - ο αριθμός ποικίλλει από σταθμό σε σταθμό) ανθρώπων μεταξύ τους(παίζει να είναι και καλύτερες της ΝΕΤ λόγω απουσίας κυβερνητικου χρώματος).
Το πόσο το κανάλι θα επιτύχει στην χώρα του Τράγκα και του Κακαουνάκη αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

Τρίτη 21 Αυγούστου 2007

Fair play

Το ακόλουθο βιντεάκι είναι από αγώνα ομίλων για το Ευρωπαϊκό νέων στο μπάσκετ. Οι σέρβοι αναμετρώνται με τους λιθουανούς. Οι σέρβοι μπορούν να χάσουν με λιγότερους από 7 πόντους και να διατηρήσουν την πρωτιά στον όμιλο με δεύτερη την Λιθουανία και αφήνοντας την Ισπανία στην απέξω. Αν χάσει πάνω από 7 πόντους περνά Λιθουανία Ισπανία στους ημιτελικούς. Το σκορ 15 δεύτερα πριν το τέλος είναι 75-67 (8 πόντοι) υπέρ της Λιθουανίας.

Οι σέρβοι είναι προ του φάσματος του αποκλεισμού. Αυτό που ακολουθεί είναι ένας ύμνος προς το fair play:


Όχι τόσο φανερά ρε παιδιά!
Το κακό κατ' εμένα με την όλη υπόθεση δεν είναι ότι αδικήθηκε μια ομάδα από το αποτέλεσμα. Το κακό είναι ότι διαβρώνεται όλο το μπάσκετ και ο αθλητισμός γενικότερα. Βάζει στην σκέψη του φιλάθλου (ακόμη και του πιο αγνού και ανυποψίαστου) την υποψία:
-Ρε μπας και ήταν στημένο?

Και μιας και πιάσαμε τα αθλήτικα:
Ρωτάει τηλεθεατής τον <χωρίς σχόλιο> Γιώργο Γεωργίου την γνώμη του για τον Αρτσούμπι (νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού).
- Α τώρα που με θύμησες...
με πήρε τηλέφωνο ένας φίλος από το εξωτερικό...,
ο οποίος φίλος μου... έχει ένα φίλο
ο οποίος είναι... μασέρ στην εθνική
Αργεντινής... μπάσκετ και μου είπε ότι είναι
Τσιάρτας στο πιο γρήγορο!

Αξιόπιστες δημοσιογραφικές πηγές.