Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2007

Πρώην κουμμουνιστής...


Τον κύριο στα αριστερά μου όλοι τον γνωρίζετε. Το ότι κατάγεται από αριστερή οικογένεια εγώ προσωπικά δεν το γνώριζα -μου φαίνεται απίστευτο καθώς είναι ο κύριος εκφραστής του καπιταλισμού στη χώρα σήμερα, πάντως αυτό το άρθρο στην wikipedia το επιβεβαιώνει. Ο πατέρας του λοιπόν (Πέτρος Κόκκαλης) ήταν μέλος του ΕΑΜ και διετέλεσε μάλιστα υπουργός κοινωνικής πρόνοιας στη "Κυβέρνηση του Βουνού". Μετά τον πόλεμο εξορίστηκε στη Γερμανία όπου ο γιός του έλαβε το δίπλωμα του στη Φυσική για να επιστρέψει στην Ελλάδα το 65, να ιδρύσει την ΙΝΤΡΑΚΟΜ το 77 και στη συνέχεια μια σειρά εταιρειών όπως η ΙΝΤΡΑΛΟΤ,Hellas On Line,Intracom Holdings κλπ που τον καθιστούν σήμερα ένα από τους πιο πλούσιους Έλληνες.

Πάντως για να καταφέρει ένας άνθρωπος ουσιαστικά με μηδενικό κεφάλαιο να κατακτήσει την τηλεπικοινωνιακή αγορά της Ελλάδας μόνο με ένα από τα δυο πιο κάτω μπορεί να εξηγηθεί:
1. Κάποια λαμογιά παίζει. ΔΕΝ γίνεται να γίνει κάποιος πλούσιος χωρίς ψέμα και δολοπλοκία (έχει κατηγορηθεί για συνεργασία ως πράκτορας με την Στάζι στην ανατολική Γερμανία).
2. Πρόκειται για ένα πανέξυπνο και καινοτόμο άνθρωπο που είδε την τάση της εποχής επένδυσε σ'αυτή και με τρομερή επιχειρηματικότητα διέπρεψε.

Κατ'εμένα πάντως το πιο πιθανό είναι ένας συνδυσμός των δυο παραπάνω γιατί:
Σίγουρα για να ανελιχθεί θα έκανε τα κολπάκια του αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί να σε κάνει μεγιστάνα.
Από την άλλη πλευρά πάντως το επιχειρηματικό δαιμόνιο από μόνο του δεν αρκεί, όσο καλός κι αν είσαι.
Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση.

4 σχόλια:

Gerasimos είπε...

Πάντως με το πρόθεμα "πρώην" αποκλείεις το γεγονός να είναι ακόμα κομμουνιστής! Γιατί το αποκλείεις αυτό; γιατίιι; :-D

Ανώνυμος είπε...

Ποιες λαμογιές και εξυπνάδες και πράσινα άλογα. Άμα είχα και εγώ πλάτες (ΝΕΦΕΛΙΜ-ΕΛΟΧΙΜ) θα ήμουν μεγιστάνας

Lucas είπε...

@gerasimos: ΟΚ έχεις δίκαιο, μπορεί να είναι νυν (να θεωρεί τον εαυτό του )κουμμουνιστής, πάντως από αριστερή συνείδηση άλλα τίποτα :-)

@anonymous: βρε βρε κόλλημα μ'αυτούς τους ΕΛΟΧΙΜ... ήμαρτον!

Ανώνυμος είπε...

Εδώ, στην Κύπρο του καπιταλισμού και του νεοφιλελευθερισμού, βάφτισαν τον νέο πρόεδρο κουμουνιστή. Αυτός δεν αρνήθηκε ποτέ τον χαρακτηρισμό αλλά καθόλη την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας υποστήριζε φανατικά Ε.Ε. και ΟΝΕ! (Άσε που υπήρξε και υποστηρικτής του σχεδίου Αναν από τον Δεκέμβριο του 2001 μέχρι τον Μάρτιο του 2004!) Όταν εκλέγηκε όλα τα ξένα πρακτορεία μίλησαν για εκλογή κουμουνιστή προέδρου στο νησί! Εάν ο Χριστόφιας έχει γίνει ο νέος Λένιν γιατί δηλαδή ο Κόκκαλης να μην αποτελεί το Στάλιν της εποχής μας? Έτσι κι αλλιώς η πορεία του Ολυμπιακού και της Intracom την τελευταία δεκαετεία σε ολοκληρωτικό καθεστώς παραπέμπει! :)